STE POZABILI VAŠE PODATKE?

USTVARITE RAČUN

RAZPRODANO

DiaGiar®

52.45 

Dopolnilna krmna mešanica za pse in mačke, zasnovana za ohranjanje normalnega fiziološkega zdravja črevesja. Njegova formulacija, bogata z eteričnimi olji, povezanimi z naravnimi izvlečki, prispeva k ohranjanju fiziološkega črevesnega zdravja, zahvaljujoč njihovim antiseptičnim, antidispeptičnim in antioksidantnim delovanjem.

 

PRIPOROČA SE ZA:
 • za normalno črevesno zdravje psa
 • okužbe z Giardia canis

Ni na zalogi

Opis

Navodila za hranjenje

Tabela 900 mg
Mačke1/4 tablete
Psi od 5 do 10 kg1/2 tablete
Psi od 10 do 20 kg1 tableta
Psi od 20 do 30 kg2 tableti
Psi od 30 do 40 kg2 1/2 tablet
Psi nad 40 kg3 tablete
Pakiranje:60 tablet po 900 mg
Možna variacija barve je značilna za formuacijo in je povezana s prisotnostjo rastlinskih derivatov.
Način uporabe: Tablete dajte neposredno v usta ali sesekljajte v želeno hrano. Dnevni obrok dopolnite z običajno hrano. Vedno pustite na voljo svežo vodo.
 • SESTAVA
 • ESENCIALNA OLJA – imenovana tudi eterična olja, so organske, zelo dišeče snovi, ki jih dobimo z ekstrakcijo (običajno z destilacijo) iz zelišč in zdravilnih rastlin, imenovanih tudi “aromatičnih rastlin”. Po ekstrakciji, so videti kot mastne, tekoče, hlapne in dišeče snovi, kot rastlina, iz katere prihajajo. Kljub temu, da se imenujejo “olja”, imajo molekularno strukturo, ki se zelo razlikuje od običajnih rastlinskih olj, ki se uporabljajo v kuhinji. So snovi zapletene sestave, ki predstavljajo najbolj kraljevski del rastline, prisotne v obliki drobnih kapljic na cvetnih listih cvetov, v lupini plodov, v smoli, lubju dreves in v koreninah rastlin. Količina, ki jo rastlina vsebuje, je odvisna od vrste podnebja in vrste tal. Farmakološko gledano imajo eterična olja izključno baktericidno delovanje: imajo sposobnost ubijanja mikrobov1. Zaradi tega delovanja so EO-ji razdeljeni na: velike germicidne esence – z izjemnim in stalnim antibakterijskim delovanjem (npr. Šetraj, cimet, timijan); srednje germicidne esence – s spremenljivim antibakterijskim delovanjem (npr. bor, evkaliptus, sivka, geranij); germicidne talne esence – germicidno delovanje je odvisno od tal, v katerih se kalček razvije. Opravljajo tudi protivirusno, antioksidativno, spazmotsko in pomirjevalno funkcijo. Zato, ker imajo močno baktericidno delovanje je za eterična olja vzpostavljen Aromatični Indeks; le ta določa moč njihovega bakterijskega delovanja. Vrednost je med 0 in 1, bližje kot je 1, večja bo njegova moč. Vrednost AI se pripiše s preučevanjem aromatograma (ki primerja cono inhibicije zadevnega EO z cono EO z največjo baktericidno močjo).
 • ETERIČNO OLJE CIMETA – eterično olje cimeta izvira iz Cinnamomum zeylanicum, rastline iz družine Lauraceae; iz listov ga ekstrahiramo s parno destilacijo, pri čemer dobimo temno rumeno tekočino s pikantno in sladko dišavo. Glavne sestavine so: trans-cinamaldehid, cimet-aldehid, benzaldehid, feniletanol, borneol, evgenol, kumarin in cimetna kislina. Glede na surovino (listi ali lubje), iz katere je bilo pridobljeno eterično olje, se razmerje med dvema glavnima komponentama – evgenol in cinamaldehidom – bistveno razlikuje. V tem primeru je olje, pridobljeno iz listov, bogato z evgenolom (10-95%) in slabo s cinamaldehidom (1-5%). V različnih raziskavah je bilo dokazano, da ima eterično olje cimeta protimikrobne lastnosti proti bakterijam, kvasovkam in plesni. Njegova uporaba znotraj krme in dodatkov je varna, saj je razvrščena kot snov “GRAS” (Generally Recognized As Safe – snov, ki je splošno priznana kot varna). Zato ima antiseptične lastnosti, saj ima močno protibakterijsko delovanje širokega spektra; pravzaprav je za notranjo uporabo uporaben v primeru mikoze2, fermentativnega enterokolitisa3, driske, ki jo povzročajo črevesne okužbe in zajedavci.
 • TEA TREE ETERIČNO OLJE – eterično olje čajevca, znano kot Tea Tree oil, bledo rumeno, se pridobi iz listov vrste Melaleuca alternifolia, rastline iz družine Mirtaceae. Je spojina, ki je dobro znana po svoji uporabi v medicinskih in kozmetičnih namenih zaradi svojih antiseptičnih, protiglivičnih in protivirusnih lastnosti 4. Ta grm raste izključno na avstralski obali, poleg vodnih ogledal. Ime Melaleuca izhaja iz grške mèlas – črne in leukòs – bele, iz kontrasta med temno zelenim listjem in belim lubjem. Aboridžini so ga definirali kot “najbolj vsestranskega zdravilca narave”; dejansko je olje, prvotno pridobljeno iz zdrobljenih listov, avtohtono avstralsko pleme uporabljalo kot aromaterapično sredstvo za zdravljenje okužb. Kemično, je olje sestavljeno večinoma iz terpenskih ogljikovodikov (zlasti monoterpenov) in seskviterpenov, ki imajo značilnost, da so hlapni in aromatični ter z njimi povezani alkoholi. Sestavo olja, tako da se lahko šteje za Tea Tree oil, je leta 1996 uredila Mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO); saj čeprav olje vsebuje več kot 100 spojin, ISO določa, da je prvih 15 (kot so na primer terpinene-4-ol, α in γ-terpinene, 1,8-cineol, α-pinene, limonen) tistih, ki so potrebne za dodelitev imena “Tea Tree Oil”. Kot velja za celoten razred eteričnih olj, se za tea tree oil, antimikrobno delovanje5 večinoma pripisuje vsebnosti terpinena-4-ola; to je posledica sposobnosti denaturiranja beljakovin mikroorganizmov v citoplazemskih membranah.
 • GARLIČNO Eterično olje – česen (Allium sativum L.), vrsta iz družine Alliaceae, je doma v Srednji Aziji. Čebulice vsebujejo alinin, sulfoksidno spojino, ki daje značilno aromo in okus čebulic. Tako svež česen kot njegovo eterično olje se uporabljata v prehrambeni industriji kot naravna protimikrobna zdravila, arome in antioksidanti. Eterično olje, pridobljeno z destilacijo, vsebuje predvsem: dimetil trisulfid, dialil disulfid, dialil sulfid, dialil tetrasulfid, 3-vinil- [4H] -1,2 -ditiin, alil disulfid in metil alil trisulfid. Antimikrobna značilnost6 olja izvira iz različnih dialil sulfidnih derivatov, ki jih vsebuje; ti derivati nastanejo kot produkti transformacije alicina zaradi učinka toplote med destilacijo. Dejansko v žveplovih spojinah večje število žveplovih atomov povzroči večje protimikrobno delovanje; to pojasnjuje dober protimikrobni učinek česna7.
 • SIVKINO eterično olje – eterično olje, pridobljeno z destilacijo cvetočih vrhov Lavandula angustifolia, rastline iz družine Labiate. Sivka je eno najbolj priljubljenih in uporabljenih eteričnih olj; obstaja veliko botaničnih vrst, ki ustrezajo rodu Lavandula, a le nekatere se lahko štejejo za “zdravilne”: Lavandula angustifolia, znana kot angleška sivka; L. stoechas, znan kot francoska sivka; L. latifolia, sredozemska sivka; in L. intermedia, ki je križanec med dvema vrstama. Različne sivke imajo skoraj enake tradicionalne uporabe in veliko podobnost med glavnimi kemičnimi sestavinami, ki vključujejo: linalil acetat, linalool, β-kariofil, trans-β-okimen, cis-β-okimen, lavandulil acetat in terpinen-4-ol . Linalol in linalil acetat sta najbolj prisotni spojini in prav njim pripisujemo večino značilnih lastnosti eteričnega olja. Predstavlja antibakterijsko, protiglivično, karminativno (sprostitev gladke mišice prebavil), protivnetno8, pomirjevalno aktivnost in je, lokalno, učinkovito pri opeklinah in pikih žuželk.
 • ETERIČNO OLJE MET – pridobljeno s parno destilacijo iz Mentha piperita, rastline iz družine Lamiaceae. Je eterično olje, ki je posebej bogato z mentolom (monoterpen, značilen za rastlino), z majhnimi količinami seskviterpenov; v glavnem sestoji iz: mentola (38,45%), mentona, 1,8-cineola in neo mentola. Izvaja različne koristne aktivnosti, vključno z: želodčno, karminativno, koleretično in antispazmodično delovanje; koristno v primeru meteorizma, napenjanja, prebavne motnje, kolitisa, driske, krčev, dispepsij in na splošno pri motnjah, povezanih s prebavnim sistemom. Ima odličen antibakterijski učinek; kot tudi ostala eterična olja, ima še posebej učinkovite baktericidne lastnosti, zlasti pri nevtralizaciji različnih bakterijskih sevov, proti stafilokoku in proteus vulgaris, ki sta vzrok za enterokolitis in okužbe sečil. Antioksidant in poleg tega velja za odlično zdravilo v primeru črevesnih zajedalcev, saj v kratkem času favorizira naravne izgon zajedavcev.
 • VITAMINI – so bioregulatorji velikega pomena, saj skupaj s hormoni predsedujejo razvoju vseh fizioloških procesov, neposredno in posredno prek encimskih mehanizmov. Glede na topnost jih uvrščamo med maščobno topne (shranjene v jetrih, predstavljajo rezervo za telo), ki se raztapljajo v maščobah in v nepolarnih topilih in v vodi topne (v telesu se ne nabirajo, zato je nujno, da jih vsak dan vnašamo s prehrano) ki se raztopijo v vodi in v polarnih topilih. Vsi vitamini so odgovorni za specifična opravila in njihovo pomanjkanje lahko povzroči motnje v delovanju in / ali disfunkcijo v telesu.
 • VITAMIN E – vitamin, topen v maščobi (α-tokoferol), zelo pogost v rastlinskem svetu; medtem ko je v živalskih tkivih vitamin E vsebovan v majhnih odmerkih. Je najbolj razširjen in pogost med vitamini ter ima antioksidativne lastnosti, bori se proti prostim radikalom in spodbuja obnovo celic. V resnici velja za fiziološki antioksidant “par excellence”, ki ščiti vitamin A in nasičene in nenasičene maščobne kisline pred pojavi samooksidacije. Ta vitamin sodeluje tudi v sintezi in presnovnih procesih; ima lastnosti površinsko aktivnih snovi in je ključnega pomena za genezo številnih encimov in koencimov, za sintezo askorbinske kisline in nukleinskih kislin. Prav tako lahko poveča toleranco telesa na strupene snovi.
 • RASTLINSKI IZVLEČKI – dandanes se zelišča in zdravilne rastline uporabljajo za ohranjanje dobrega počutja ljudi in živali; uporabljamo jih lahko kot take v kuhinji, kot začimbe; pri pripravi zeliščnih čajev ali obdelane s posebnimi postopki za proizvodnjo prehranskih dopolnil, veterinarskih, kozmetičnih in drugih izdelkov. Za vsako zdravilno rastlino se del, ki se uporablja (listi, cvetovi, semena, lubje, korenine itd.), imenuje “droga”. Droga vsebuje fitokompleks, to je niz učinkovin, ki so značilne za rastline, ki jih ni mogoče pridobiti s kemično sintezo. Sinergično delo aktivnih sestavin fitokompleksa zagotavlja rastlini vrsto istočasnih aktivnosti, ki jih posamezna komponenta ne poseduje.
 • POPER – pri določeni predelavi plodov (zrna so pobrana tik preden dozorijo, pustijo, da fermentirajo in se posušijo, dokler ne dobijo značilnega skrhanega in črnega videza) piper nigrum, rastline družine Piperaceae, ki izvira iz Indije , dobimo črni poper, široko uporabljano in znano začimbo. Kemično aktivna in najpomembnejša snov začimbe je piperin, alkaloid, zaradi katerega je poper odlično poživilo, tonik, spodbuja prebavo in s spodbujanjem izločanja želodčnih sokov olajša prebavni proces tako, da olajša absorpcijo hranil (koristno za pridobitev največje koristi od zaužite hrane). Vsebuje tudi številne mineralne soli, kot so kalij, kalcij, magnezij, fosfor, železo, mangan, cink, baker, selen in jod ter vitamine, kot so E, A in nekateri iz skupine B. Številne vrste Piper se uporabljajo tudi za zdravljenje parazitskih in protibakterijskih bolezni9.
 • BUČNO SEME – bučna semena, zbrana iz nekaterih rastlin iz družine Curcubitaceae, so pomembna zaradi svojih razgliščevalnih lastnosti. Sestavljene so iz maščob (približno 40-50%), ki vsebujejo esencialne maščobne kisline, kot je alfa linoleinska kislina (omega-6); iz ogljikovih hidratov (24%) in beljakovin (30-37%), s prisotnostjo vseh 9 esencialnih aminokislin. Lipidni del semen vsebuje tudi visoke koncentracije bioaktivnih sestavin, kot so: fitosteroli, karotenoidi, tokoferoli in fenolne spojine; imajo antioksidativno delovanje in igrajo pomembno vlogo pri zmanjšanju peroksidacije lipidov in pri vzdrževanju fiziološkega imunskega počutja10. Poleg tega so bogati z bistvenimi mikroelementi, kot so K, Na, Cr, Mg, Zn, Cu, Mo in Se. Zelo visoka je tudi vsebnost vitamina E, predvsem pa cucurbitina, dragocene aminokisline z zdravilnimi, protivnetnimi in predvsem razgliščevalnimi lastnostmi. Učinkovito razgliščevalno delovanje se izvaja z odstranjevanjem parazitov s črevesnih sten in tako olajša njihovo naravno izločitev.
 • CHIOS MASTIKA – je oljna smola, pridobljena iz naravnega eksudata rastline Lentisco, Pistacia Lentiscus, ki pripada družini Anacardiacee. Z zarezom lubja je mogoče v balzamskem obdobju (pomladi) nabirati izloček, ki se strdi v vozlih ali solzah, prozoren in rumen, z značilnim balzamičnim vonjem in grenko-kislim okusom. Smola vsebuje predvsem eterično olje (vsebuje: alfa-pinene, beta-pinene, beta-mircen), masticino (grenka snov), tanine, mastikonsko kislino, masticoresine, masticinsko kislino in triterpenski alkohol. Ima protivnetne, antibakterijske in antioksidativne lastnosti11. Je protivnetna: mastna smola se uporablja za pomiritev vnetja želodčnega trakta in za zaščito želodčnih celic. Koristni antiseptik: ima razkužilno in antibakterijsko delovanje, koristno za bolezni, predvsem ustne votline. Končno antioksidant, zahvaljujoč prisotnosti monoterpenov, ki delujejo kot scavenger prostih radikalov.
 • ČEBELARSKI STRANSKI PROIZVODI – različni proizvodi panja, ki nastanejo pri delu čebel, običajno vključujejo: med, propolis, cvetni prah, matični mleček in voske. Gre za različne snovi, ki imajo na splošno rastlinski izvor; nekatere se nato obogatijo z različnimi obdelovalnimi procesi ali celo z samo prebavo čebel (na primer propolis). Biološke aktivnosti, ki se priznavajo čebeljim proizvodom, se pripisujejo predvsem pomembni vsebnosti fenolnih spojin (zlasti flavonoidov). Fenolne spojine so v različnih oblikah glavne komponente, ki so odgovorne za funkcionalne lastnosti, povezane s številnimi živili, kot so antioksidativni, antibakterijski, protivirusni, protivnetni in kardio-zaščitni učinki. Med ta živila lahko uvrstimo izdelke panjev, ker vsebujejo fenolne spojine, ki jih čebele zbirajo iz rastlin, iz katerih so nabrale nektar12.
NA VRH