STE POZABILI VAŠE PODATKE?

USTVARITE RAČUN

RAZPRODANO

CelerVis Pet®

10.95 

Dopolnilna krmna mešanica za pse, ki so podvrženi delu ali športu. Izdelek je zasnovan in izdelan posebej za tiste pse, ki imajo potrebo po takojšnjem energetskem dodatku. Posebej zasnovane sestavine namenjene energijski podpori živali, zagotavljajo “takojšnjo energijo, pripravljeno za uporabo”, da pomaga psu med aktivnostjo.

Formulacija, ki omogoča telesu podaljšano izrabo rezervne energije.

Ni na zalogi

Opis

Način uporabe:

1 g ustreza 2 cm paste – na 5 kg žive teže na dan v gobec ali neposredno v obrok 10/15 dni.

Nasveti za uporabo športni in delovni psi:

Priprava: obdobje pred tekmo-naporom. Da bo pes dobro pripravljen na napor, kateremu bo izpostavljen, je priporočljivo, da začnete z dodajanjem, glede na način uporabe, teden dni pred dogodkom. Na ta način bo pes prisvojil koristno energijsko “zalogo”, ki jo bo uporabil, kadar bo potrebno.
Tekma-napor: na dan predstave, vedno glede na indikacije, je priporočljiva njegova uporaba tako 6 ur pred naporom, kot 10-15 minutpred le tem. To bo psu omogočilo uporabo, ne le shranjene energije, ampak tudi nadaljnjo kvoto, tik pred njegovo dejansko potrebo.
Okrevajoči, izčrpani psi: Ker je to določeno, časovno omejeno obdobje, v katerem pes potrebuje to dodatno količino energije, ki mu omogoči boljše okrevanje v krajšem času; je priporočljivo jemati neprekinjeno 15 dni, v skladu z navodili za uporabo idealnega odmerka.

Pakiranje: 100 g
Opozorila: Hranite na hladnem in suhem mestu. Datum izteka roka uporabnosti se nanaša na neodprti in pravilno skladiščen izdelek.

RASTLINSKA OLJA

Rastilniska olja so del družine maščob. Kljub dejstvu, da je maščoba “slaba”, ta konotacija ni vedno resnična, zlasti v primerih, ko maščobe izvirajo iz rastlin in v organizmu opravljajo pomembne funkcije, ki so koristne za pravilno delovanje telesa. Dejansko obstajajo kakovostne zdrave maščobe, ki imajo pri psih specifičen razlog za vključitev v prehrano, saj imajo pomembno vlogo pri zdravju naših živali. Najprej maščobe dajejo energijo, skoraj dvakrat več energije kot ogljikovi hidrati in beljakovine; slednje če niso potrebne se ne porabijo takoj, temveč se odlagajo, kar predstavlja rezervo energije, ki se po potrebi porabi. Prav tako imajo ključno vlogo pri izgradnji in uporabi maščobotopnih vitaminov, kot so A, D, E in K; se uporabljajo za toplotno izolacijo in zagotavljajo mehansko zaščito v sklepih.

 • LANENO OLJE – je olje, bogato z omega 3 maščobnimi kislinami, ki spada med bistvenesestavine za prehrano vsakega hišnega ljubljenčka. Omega 3 so pomembni lipidi za zdravje, temeljni v presnovnih reakcijah in za pravilno delovanje celic. Omega 3, kot tudi omega 6, so esencialne maščobne kisline, ki jih telo ne proizvaja samostojno, ampak jih telo pridobi z ustrezno prehrano. Med vsemi živili je laneno olje tisto, ki vsebuje najvišji odstotek približno 57%maščobnih kislin, v enakomernem ravnovesju 1:4 (omega 3 in omega 6). Vsebuje tudi druge koristne snovi, kot so: lignani (z močnimi antioksidacijskimi funkcijami), vitamini skupine B in E, lecitin (snov, ki je bistvena za pravilno delovanje živčnega sistema in možganov), minerali in topne prehranske vlaknine. Zato integracija prehrane s lanenim oljem daje prednost njeni uporabi kot energijsko pripravljeni za uporabo pri opravljanju svoje antioksidativne aktivnosti.
 • SOJINO OLJE – je tudi bogato z različnimi pomembnimi prehranskimi elementi, kot so: polinenasičene maščobne kisline (kot za laneno olje, zlasti omega 3 in omega 6 v različnih koncentracijah), vitamin B6 in vitamin E. Zato je vključevanje rastlinskih olj pomembno, maščobne kisline, ki jih vsebujejo, prevladujejo nad pomembnimi funkcijami, kot so: vir energije, absorpcija vitaminov, vloga pri rasti in razvoju, ohranjanje dobrega zdravstvenega stanja (vključno s kožo in dlako) ter modulacijovnetnega odziva (antioksidant). Sojino olje je odličen vir energije za športne živali kot tudi za oslabljene.

 

AMINO KISLINE

 • L-KARNITIN – je pomembno hranilo za zdravje živali: njegova temeljna vloga je prenašanje esencialnih maščobnih kislin. Brez L-karnitina maščobnih kislin ni mogoče pretvoriti v energijo, ki je potrebna za normalne dnevne dejavnosti in za pravilno delovanje imunskega sistema, zlasti v primeru zelo aktivnih živali (vloga energetskega vira (»pripravljena za uporabo«). Uporablja se tudi kot zaščitnik sklepov in kardiovaskularnih funkcij.
 • TAURINE – najdemo kot prosto amino kislino v živalskih tkivih: meso, perutnina, ribe in lupinarji so še posebej bogati z njim. Pri večini sesalcev se lahko sintetizira iz metionina in cisteina, vendar je lahko prehransko pomanjkljiva. To možno pomanjkanje vodi v vrsto sprememb, ki vplivajo na konjugacijo žolčnih kislin s posledičnim zmanjšanjem absorpcije vitaminov in maščob (s tem manjšo absorpcijo vira energije), centralno degeneracijo mrežnice z možno izgubo vida in razširjenokardiomiopatijo z zmanjšano kontraktilnostjo mišic in posledično srčnim popuščanjem.
 • L-LEUCIN – ena od bistvenih razvejanih aminokislin, ki jo je treba uvesti v telo s prehrano, saj jo telo ne more sintetizirati. Pomemben je za rast in mišično vzdržljivost (biosintetizirabeljakovine, koristne za fiziološko dobro počutje mišic), spodbuja sintezo beljakovin, podpira presnovo in je primarni vir energije v stresu zaradi obeh prizadevanj (dela in športa) in posledično patologije.
 • L-VALIN – je nepogrešljiv sestavni del biosinteze beljakovin in skupaj z L-levcinombistvenega pomena za pravilno energijsko delovanje, ki opravlja pomembne funkcije za “prehrano mišic”. Uporablja se lahko za proizvodnjo energije iz hrane ali v primeru, da potrebujete mobilizirati rezervne endogene beljakovine. Pomembna je tudi za duševne funkcije, koordinacijo mišic in podobne živčne funkcije.
 • KREATIN – je kemično znan kot ne-proteinska dušikova spojina, to je spojina, ki vsebuje dušik, vendar ne beljakovine. Sodeluje pri oskrbi mišic z energijo; lahko se porabi za sintezo ATP iz ADP pri proizvodnji energije. Vnos kreatina poveča razpoložljivost uporabne energije na mišičnem nivoju. Visoka razpoložljivost kreatina in ATP preprečuje glikolizo, kar povzroča kopičenje mlečne kisline, odpadkov iz dušika in na splošno povzroča utrujenost mišic. Kreatin prav tako spodbuja boljšo uporabo beljakovin med krčenjem mišic, posledično povečuje volumen in gostoto mišične mase.

 

VITAMINI

Vitamini so zelo pomembni bioregulatorji, saj skupaj z drugimi molekulami vodijo vse fiziološke procese, neposredno in posredno, preko encimskih mehanizmov. Na podlagi topnosti jih razvrstimo med tiste ki so topni v maščobah in med tiste ki so topni v vodi (ne nabirajo se v telesu, zato jih je treba vsakodnevno uvajati v prehrano). Vsi vitamini so zadolženi za specifične naloge in, če jih nimamo, lahko povzročijo utrujenost ali disfunkcijo.

 • VITAMIN B6 – piridoksin, zelo pogost v živilih, zlasti pri pšenici, v stranskih proizvodih mletja, v živalski moki in semenskih klicah; pred uporabo iz organizma se pretvori v piridoksalin piridoksamin, temeljne sestavine dveh koencimov.Vključujejo encimske reakcije, pri katerih potekajo transformacije aminokislin in prenos amino skupin (transaminacija). Prav tako naj bi posegal v proizvodnjo protiteles v krvi in sintezo maščob iz aminokislin. Nepogrešljiv je za pravilno delovanje imunskega in živčnega sistema. Piridoksin se običajno proizvaja s črevesno mikrobioto, vendar to ni vedno v zadostnih količinah, da bi zadostili potrebam.
 • VITAMIN B12 – kobalamin, ki ga v zelenjavi ni, nahaja pa se v izvlečku jeter, različnih živil živalskega izvora (ribja moka, mesna moka in sirotka) in je del kompleksa APF (faktor živalskih beljakovin). Je najpomembnejši vitamin, nujno potreben za rast in hematopoezo(tvorba rdečih krvnih celic, nepogrešljiva za distribucijo kisika); nujen za sintezonukleinskih kislin, ki vplivajo na presnovo beljakovin sinteze holina in metionina, zlasti v lipidnem in glukidnem, ki katalizira različne encimske reakcije. Zato je za presnovo beljakovin, za dobro delovanje živčnega sistema, nujna regeneracija sluznice, predvsem pa se šteje za naravno energijo za vse celice.
 • NIACIN – vitamin PP ali vitamin B3 je prisoten v zeliščih, senu in sestavinah krmnih koncentratov (otrobi, moki itd.). Vitamin, ki postane del CoA molekule, ki opravlja transport acilnih skupin v ß-oksidacijskih reakcijah maščobnih kislin, v reakcijah sinteze maščobnih kislin in oksidaciji piruvične kisline. Določa tudi acetilacijo holina, ki v obliki acetilholina predstavlja kemijski posrednik pri prenosu živčnih impulzov na ravni sinapse med nevroni. Zato je vitamin, ki zavira oksidacijo beljakovin in lipidov, posledično zmanjšanje proizvodnje prostih radikalov.
 • PANTOTENSKA KISLINA – Pantotenska kislina je vodotopni vitamin (tudi vitamin B5 ali kalcijev D- pantotenat), ki je prisoten v skoraj vseh rastlinskih in živalskih živilih, v večjih ali manjših količinah. Živila, bogata z vitaminom B5, so stročnice in klavnični proizvodi, pa tudi rumenjak, posušene gobe in pivski kvas. Kot na primer koencim, natančno sodeluje pri tvorbi encimov, ki katalizirajo različne presnovne reakcije ogljikovih hidratov, lipidov in beljakovin. Spodbuja sintezo nenasičenih maščobnih kislin, ki izvajajo trofično delovanje; ima zato funkcijo podpiranja živčnega sistema, rasti, razvoja in preprečevanja utrujenosti.

 

MIKROELEMENTI

Mikroelementi so bistveni za prehrano živali. Pomemben vidik je, da jih žival ne more sintetizirati sama, zato mora biti v obroku prisotna v količinah, ki zadoščajo potrebam. So zaščitna načela, saj prevladujejo v kontroli živalskega metabolizma kot sestavine prosteične skupine številnih encimov. Poleg tega nekateri od njih opravljajo funkcijo encimskih aktivatorjev in vstopajo v genezo hormonov in vitaminov.

 • ŽELEZO – je eden od najpomembnejših elementov v sledovih. Približno 60-70% je vsebovanih v hemoglobinu, diskretne količine pa so vsebovane v mioglobinu in v rezervnih organih, kot so jetra, vranica in kostni mozeg. Njegova absorpcija se pojavlja skoraj v celoti v dvanajstniku; konjugati v črevesnem epiteliju do proteinske strukture, ki tvori kromoprotein, imenovan feritin. Železo je povezano s transportom kisika, ki je del hemoglobina (heme) in citokromov ter posega v tvorbo encima sukcinične dehidrogenaze. Zato spodbuja nastajanje rdečih krvnih celic, ki zagotavljajo pravilno oksigenacijo v vseh tkivih, s čimer se spodbuja fiziološka in pravilna funkcionalnost vseh telesnih sistemov (na primer: ustrezna oksigenacija v mišicah, podpira eno kontrakcijo tako imenovane “aerobne” mišice, izogibanje utrujenosti med napori, ki je stalno posledica kopičenja snovi, kot je mlečna kislina); spodbuja delovanje jeter, ima vlogo tudi pri odpornosti proti boleznim in je bistven za učinkovito delovanje imunskega sistema. Pomembno je tudi preprečiti pomanjkanje celičnih encimov, ki so bistveni za življenje celic in proizvodnjo energije.

 

EKSTRAKTI RASTLINSKEGA IZVORA

Dandanes se zelišča in zdravilne rastline uporabljajo za ohranjanje dobrega počutja ljudi in živali; lahko se uporabljajo kot v kuhinji, kot začimbe; pri pripravi zeliščnih čajev ali dela s posebnimi postopki za proizvodnjo prehranskih dopolnil, veterinarskih izdelkov, kozmetike in drugih izdelkov. Za vsako zdravilno rastlino, kjer se uporabi del (listi, cvetovi, semena, lubje, korenine itd.) imenujemo “zdravilo”. Zdravilo vsebuje fitokompleks, tj. niz aktivnih sestavin, ki so značilne za lastnosti rastlin, ki jih ni mogoče ponoviti s kemično sintezo. Sinergijsko delovanje aktivnih sestavin fitokompleksa zagotavlja rastlini vrsto sodobnih dejanj, ki jih posamezna komponenta nima.

 • MAKA – maka (Lepidium meyeni) je rastlina, ki spada v družino Brassicaceae. Znan tudi po imenu ginseng iz Andov, njene korenine vsebujejo najpomembnejša hranila oz. bistvenega pomena za telo. Bogata je z esencialnimi aminokislinami (kot so izolevcin, lizin, metionin, triptofan, valin, treonin, fenilalanin; ki predstavljajo približno 10%), mineralnimi solmi (železo, mangan, cink, kalcij, fosfor), vitamini, ogljikovi hidrati, maščobnimi kislinami in vlakni ; rastlina predstavlja popoln naravni izdelek v svoji sestavi. Zahvaljujoč tem sestavinam izboljša odzivnost na stres, utrujenost in vzdržljivost. Te poživljajoče in energizirajoče lastnosti so posledica njegovega delovanja na glikogenezo (proizvodnjo glukoze iz energetskih rezerv) v primeru telesne aktivnosti. Prisotnost aminokislin, pomembnih za mišične funkcije, podpira mišično maso, in jo s tem označujejo kot dodatek pri dejavnostih z veliko porabo energije in mišičnih naporih. Bogata z vitamini A, C in B kompleksom, kalcijem, železom in cinkom blagodejno vpliva tudi na živčni sistem.
 • LUCERNA – medicago sativa, je zelnata rastlina, ki pripada družini Fabaceae (ali Leguminosae), ki izvira iz Male Azije; imenovan tudi Erba Spagna ali tudi Alfalfa. Tradicionalno se uporablja kot tonik, saj naravno vsebuje več koristnih hranil. Na primer, ker ima zelo globoke korenine (tudi do 15 metrov), doseže in asimilira minerale, ki jih druge rastline ne morejo absorbirati. Poleg tega vsebuje različne prebavne encime (koristne za prebavo in posledično asimilacijo hranil), fitoestrogene, različne flavonoide (z antioksidativnim in protivnetnim delovanjem), glukozide, alkaloide, aminokisline, vitamine A, C, D, E in K, mineralne soli in občutne količine klorofila. Rastlina se zato uporablja v primerih utrujenosti in šibkosti, tako zaradi okrevanja kot zaradi stresa ali športnih in / ali delovnih naporov. Uporabna je tudi v primerih, ko je potrebno dodajati tiste hranilne snovi, s katerimi se lahko pohvali rastlinski ekstrakt.
NA VRH